OLEJ SOJOWY

Olej roślinny, a w tle pole słoneczników

Flota Logistic oferuje olej sojowy rafinowany (oczyszczony) oraz surowy. W zależności od wersji oleju znajduje on szerokie zastosowania w przemyśle spożywczym (m.in. do produkcji margaryny), kosmetycznym, paszowym oraz chemicznym (do produkcji mydła, farb, lakierów, smarów itp.).

Olej sojowy powstaje w wyniku tłoczenia ziaren soi i jak wiele innych olejów roślinnych posiada właściwości zdrowotne – pozwala obniżyć poziom cholesterolu, pozytywnie wpływa na pracę mózgu i układu sercowo-naczyniowego, zapobiegając m.in. miażdżycy. Doskonałe walory zawdzięcza wysokiej zawartości białka, wit. E, flawonoidów, lecytyny, steroli, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej sojowy to wartościowy dodatek do potraw, który przeznaczony jest do stosowania na zimno, ponieważ w trakcie obróbki termicznej traci swój dobroczynny wpływ na organizm człowieka.

Olej sojowy posiada także właściwości nawilżające, co sprawia, że jest szeroko wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym. Stanowi również naturalny składnik natłuszczający pasz dla zwierząt (drobiu i żywca wieprzowego), poprawiający ich smak i wartość energetyczną, charakteryzujący się wysoką strawnością i doskonałymi parametrami.

Wyprodukowany ze starannie wyselekcjonowanych ziaren olej sojowy w wersji rafinowanej oraz surowej pochodzi ze sprawdzonych upraw, od zaufanych dostawców, co jest gwarancją satysfakcji naszych klientów. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!

firmakontakt
gr
sposób dostawy
Olej rzepakowy surowy
Otrzymywany jest poprzez proces tłoczenia nasion rzepaku. Znajduje zastosowanie w przemyśle paszowym oraz jako dodatek do produkcji różnego rodzaju olejów w przemyśle technicznym, produkcji biokomponentów i jako podstawowy składnik w produkcji rafinowanego oleju rzepakowego.

Olej rzepakowy rafinowany
Otrzymywany jest poprzez rafinację surowego oleju rzepakowego. Rafinację przeprowadza się w celu nadania mu odpowiednich właściwości, np. pozbawienia zabarwienia, poprawienia zapachu, zwiększenia trwałości. Końcowe przeznaczenie znajduje głównie w produkcji spożywczej oraz w gotowych wyrobach spożywczych. Na co dzień najczęściej stosowany jest do smażenia, podsmażania oraz jako dodatek do sałatek i surówek.

Olej sojowy surowy
Otrzymywany jest podczas procesu tłoczenia nasion soi. Bogaty w lecytynę, witaminę E, kwas linolowy zawiera także w porównaniu z innymi olejami bardzo dużo, bo aż 30-50% białka. Obok ważnych zastosowań w życiu każdego człowieka znajduje także zastosowanie między innymi w przemyśle paszowym.

Olej sojowy rafinowany
Otrzymywany jest poprzez rafinację oleju sojowego surowego. Wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i chemicznym.

Olej słonecznikowy surowy
Otrzymywany jest podczas procesu tłoczenia nasion słonecznika. Znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym oraz jako dodatek do pasz. Jest podstawowym składnikiem w produkcji rafinowanego oleju słonecznikowego.

Olej słonecznikowy rafinowany
Olej roślinny spożywczy pozyskiwany z nasion rośliny oleistej - słonecznika. Otrzymywany jest poprzez rafinację surowego oleju słonecznikowego. Końcowe zastosowanie znajduje między innymi w przemyśle spożywczym jako dodatek do wyrobów maślanych. Wykorzystywany do smażenia, podsmażania, gotowania i do sałatek.

Olej palmowy rafinowany
Otrzymywany jest w procesie rafinacji surowego oleju palmowego. W temperaturze pokojowej ma postać gęstego, miękkiego masła o neutralnym, lekkim zapachu. Olej palmowy rafinowany znajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym jako dodatek do produkcji margaryny, polew cukierniczych oraz do wypieku. Stosuje się go również do produkcji mydła, kosmetyków, świec, smarów. Doskonały do smażenia i podsmażania.


Firma  |  Oferta  |  Kontakt